Cheesecake v této době prostě frčí a dá se dělat na milion způsobů. A tento je opravdu banánový. Jestli jste taková opička, co banány může, tak utíkejte pro metličku jdeme péct.
Začneme klasickým sušenkovým korpusem, na který budeme potřebovat:
- 185 gramů sušenek (já použila světlé věnečky),
- 100 gramů rozpuštěného másla.
Sušenky si nejprve rozdrtíme a potom smícháme s rozpuštěným máslem. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Směs přesypeme do připravené formy a rukou rovnoměrně rozprostřeme. Nakonec necháme zatuhnout.
Než budeme mít korpus zatuhlý připravíme si další vrstvu, na kterou potřebujeme:
- 250 gramů tučného tvarohu,
- 250 gramů mascarpone,
- 3 banány,
- 70 gramů třtinového cukru,
- 2 vejce,
- 1 lžičku vanilkového extraktu.
Banány si ve větší míse rozmixujeme nebo rozšťoucháme na kašičku. Potom přidáme tvaroh a mascarpone. Metličkou ušleháme dohladka. Do druhé misky, může být menší, rozklepneme vejce a vsypeme cukr. Tady už umixujeme do nadýchané pěny. Když máme hotovo, směsi spojíme, přidáme vanilkový extrakt a opět metličkou vytvoříme jednotný a hladký krém.
Troubu si dáme předehřát na 180 stupňů. Pokud už máme vychladlý korpus, krém na něj přelijeme a vložíme do trouby. Pečeme hodinu. Troubu během pečení neotvíráme a na konci ji otevřeme pouze na půl, aby cheesecake vychladl a nespadl.
Poslední je velmi oblíbená čokoládová vrstva. Na tu potřebujeme:
- 100 gramů hořké čokolády,
- 1 lžíce kokosového oleje.
Do rendlíku si nalámeme kostičky čokolády a přidáme lžíci oleje a za stálého míchání rozpustíme. Až dort zchladne čokoládu na něj přelijeme a opět necháme vychladnout. Nejlépe přes noc v lednici.
Na závěr zdobíme čerstvým banánem a celkem zdravá pochoutka se může podávat.