Prasklá krusta, mazlavý střed a jahoda navrch.. Může to být více dokonalé?
Upečeno doma, z lásky a trochou čokoládové závislosti.
Recept:
- 200 g hořké čokolády,
- 125 g másla,
- 1 pytlík vanilkového cukru,
- 3 vejce,
- 180 g třtinového cukru,
- 150 g hladké mouky,
- 1 čajová lžička prášku do pečiva,
- 1 lžíce holandského kakaa,
- šptka soli.
Postup:
- na vodní lázni rozpusť čokoládu s máslem.
- Potom ušlehej vanilkový cukr, vejce a třtinový cukr do konzistentní hmohty.
- Pak do té konzistentní hmoty přelij rozpuštěnou čokoládu a lehce umixuj, aby se hmota propojila.
- A jako poslední krok přípravy přidej všechny zbylé suroviny a opět promíchej.
- Vlož do předehřáté trouby na 160 stupňů a peč 30 minut. (Tady pozor, není to bávoka, takže cíl není vytáhnout suchou špejli, já po 30 minutách vypínám a nechám v otevřené troubě dojít.)