Právě si prohlížíte ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES

Prasklá krusta, mazlavý střed a jahoda navrch.. Může to být více dokonalé?

Upečeno doma, z lásky a trochou čokoládové závislosti.

Recept:

  • 200 g hořké čokolády,
  • 125 g másla,
  • 1 pytlík vanilkového cukru,
  • 3 vejce,
  • 180 g třtinového cukru,
  • 150 g hladké mouky,
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva,
  • 1 lžíce holandského kakaa,
  • šptka soli.

Postup:

  • na vodní lázni rozpusť čokoládu s máslem.
  • Potom ušlehej vanilkový cukr, vejce a třtinový cukr do konzistentní hmohty.
  • Pak do té konzistentní hmoty přelij rozpuštěnou čokoládu a lehce umixuj, aby se hmota propojila.
  • A jako poslední krok přípravy přidej všechny zbylé suroviny a opět promíchej.
  • Vlož do předehřáté trouby na 160 stupňů a peč 30 minut. (Tady pozor, není to bávoka, takže cíl není vytáhnout suchou špejli, já po 30 minutách vypínám a nechám v otevřené troubě dojít.)

Napsat komentář