Právě si prohlížíte Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Recept na jednoduchý a velmi chutný chléb z domácí pekárny, který když si upečete, už nebudete chtít ten z obchodu.

Co budeme potřebovat:

  • 300 gramů žitné mouky,
  • 300 gramů hladké špaldové mouky (můžete použít i obyčejnou, my raději používáme tuhle, protože je plná vitamínů, vlákniny a zasytí nás na delší dobu oproti pšeničné mouce, která je bez výživových hodnot, a tudíž jste za chvilku zase hladový),
  • 4 lžíce kmínu,
  • 3 lžíce lněných semínek (můžete vynechat)
  • hrst slunečnicových semínek (lze nahradit jakýmikoliv semínky),
  • 1 lžíce třtinového cukru (nebo bílého),
  • 1 lžíce soli,
  • 1 pytlík sušeného droždí,
  • 2 lžíce oleje,
  • 2 lžíce octa,
  • 200 ml vlažného mléka,
  • 250 ml vlažné vody.

Všechny ingredience dáme do domácí pekárny. Já postupuji podle seznamu, abych na něco nezapomněla.

Potom už si zvolíme program na naší pekárně, u nás peču na normální a doba pečení je 3 hodiny.

Můj chléb na fotce je dělaný z polovičního množství.

Dobrou chuť

Napsat komentář