Právě si prohlížíte Dort Pavlova

Dort Pavlova

Jednoznačná volba, když mi zbudou bílky. Příprava je rychlá a výsledek chutný. Moje oblíbená kombinace. Takže na recept dort Pavlova budeme potřebovat:

  • 3 bílky
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 250 g smetany ke šlehání
  • ovoce, které vám chutná (já použila lesní plody)

Postup

  1. Bílky ušleháme do polotuha. Potom přidáme cukr a šleháme do té doby než sníh bude tuhý a lesklý. Pak přidáme ocet a škrob a ještě chvíli šleháme.
  2. Na plech dáme pečící papír pokopaný lehce vodou. Do středu vlijeme těsto, kterému zanecháme kruhový tvar o průměru 15 cm.
  3. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 5 minut. Po té stáhneme na 120 stupňů a pečeme hodinu. Nakonec troubu vypneme a necháme dojít.
  4. Mezitím si ušleháme chladnou smetanu, kterou dort potřeme a dozdobíme ovocem.

Nakonec si olizujeme prsty od šlehačky a dáváme si přídavek.

Napsat komentář