Budha bowl už zná skoro každý, tak nechcete zkusit něco nového? V pár krocích vytvoříte plnohodnotné, lahodné jídlo. A zajímavostí bílého chřestu je, že je označován jako elixír mládí a kdo by nechtěl vypadat nebo se cítit mladší že?
Co je potřeba na 4 porce:
- 4 filety pstruha lososovitého,
- 500 gramů bulguru,
- balíček bílého chřestu,
- vaničku rukoly,
- 1 salát little gem,
- 250 gramů cherry rajčátek,
- zakysanou smetanu,
- 1 lžíci sušené petrželky,
- 2 lžíce sušeného tymiánu
- 6 lžic olivového oleje,
- sůl, pepř podle chuti.
Postup:
- Nejprve si připravíme rybu a to tak, že ji zakápneme 2 lžícemi oleje a kořeníme tymiánem a solí s pepřem. Dáme rozpálit gril, troubu nebo pánvičku a rybu ugrilujeme.
- Bulgur uvaříme dle návodu vařit.
- U chřestu odlomíme zhruba třetinu dřevnaté části a zbývající 2/3 oloupeme škrabkou na brambory přibližně centimetr pod hlavičkou. Po té vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 5-8 minut. Záleží na tloušce chřestu.
- Do uvařeného a přeceděného bulguru dáme zakysanou smetanu s petrželkou a promícháme.
- Uvařený chřest dáme do misky a zakápneme 2 lžícemi oleje, solí a pepřem.
- Rukolu, nakrájený little gem a půlená cherry rajčátka také zakápneme zbylým olejem a ochutíme solí a pepřem.
- Všechny komponenty naservírujeme do mističky.
A co říct na závěr.. Jsme to, co jíme, tak dobrou chuť.