Právě si prohlížíte Fish bowl

Fish bowl

Budha bowl už zná skoro každý, tak nechcete zkusit něco nového? V pár krocích vytvoříte plnohodnotné, lahodné jídlo. A zajímavostí bílého chřestu je, že je označován jako elixír mládí a kdo by nechtěl vypadat nebo se cítit mladší že?

Co je potřeba na 4 porce:

  • 4 filety pstruha lososovitého,
  • 500 gramů bulguru,
  • balíček bílého chřestu,
  • vaničku rukoly,
  • 1 salát little gem,
  • 250 gramů cherry rajčátek,
  • zakysanou smetanu,
  • 1 lžíci sušené petrželky,
  • 2 lžíce sušeného tymiánu
  • 6 lžic olivového oleje,
  • sůl, pepř podle chuti.

Postup:

  • Nejprve si připravíme rybu a to tak, že ji zakápneme 2 lžícemi oleje a kořeníme tymiánem a solí s pepřem. Dáme rozpálit gril, troubu nebo pánvičku a rybu ugrilujeme.
  • Bulgur uvaříme dle návodu vařit.
  • U chřestu odlomíme zhruba třetinu dřevnaté části a zbývající 2/3 oloupeme škrabkou na brambory přibližně centimetr pod hlavičkou. Po té vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 5-8 minut. Záleží na tloušce chřestu.
  • Do uvařeného a přeceděného bulguru dáme zakysanou smetanu s petrželkou a promícháme.
  • Uvařený chřest dáme do misky a zakápneme 2 lžícemi oleje, solí a pepřem.
  • Rukolu, nakrájený little gem a půlená cherry rajčátka také zakápneme zbylým olejem a ochutíme solí a pepřem.
  • Všechny komponenty naservírujeme do mističky.

A co říct na závěr.. Jsme to, co jíme, tak dobrou chuť.

Napsat komentář