Právě si prohlížíte Gravlax z lososa a červené řepy

Gravlax z lososa a červené řepy

Moje nejoblíbenější ryba je bez pochyby losos. A úplně nejraději ho mám bez tepelné úpravy, kdy si opravdu vychutnám jeho lahodnou chuť a zachovám tak, veškeré vitaminy. Už jsem zveřejnila recept na tataráček z lososa, ale jeho konkurentem je gravlax z lososa a červené řepy.

Recept:

  • 300 gramů čerstvého lososa,
  • 1 menší červená řepa,
  • 50 gramů soli,
  • 50 gramů třtinového cukru,
  • 50 gramů kopru,
  • 1 nadrcený bobkový list,
  • sůl a pepř.

Na dokončení:

  • trocha kopru,
  • olivový olej,
  • citrónová kůra,
  • creme fraiche.

Postup

Lososa si nejprve očistím od kůže. Řepu nahrubo nastrouhám a smíchám s ostatními přísadami. Připravím si potravinářskou fólii, na kterou dám trochu směsi, po té očištěného lososa a opět ho zasypu zbytkem té směsi, tak aby byl celý marinovaný. Celé ho tak zabalím ve fólii a nechám přes noc, nejlépe tak dva dny marinovat v ledničce.

Servírování

Lososa očistím od marinády a poté si ho nakrájím na tenké plátky, které zaroluji do tvaru růžiček. Na talíři udělám spirálu z olivového oleje a posypu koprem. Potom na talíř dám růžičky z lososa, vedle kterých udělám bobíky z creme fraiche. Celé to zastrouhám kůrou z citrónu.

Teď už nic nebrání tomu, vychutnat si tento gastronomický zážitek.  

Napsat komentář