Galetka – potřebujeme: 6 menších jablek, 90 gramů másla, 80 gramů třtinového cukru, půlku citrónu, lžičku skořice, pár kapek vanilkové esence a listové těsto.
- Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na 0,5 cm měsíčky.
- Do mísy si dáme jablka, skořici, vanilkovou esenci a vymačkanou šťávu z citrónu. Vše rukou promícháme.
- Na pánvi za stálého míchání rozpustíme třtinový cukr dokud nevznikne hladký karamel. Potom přimícháme máslo a pořád mícháme až do rozpuštění.
- Na pánev do karamelu vyskládáme jablka. Přiklopíme vyváleným listovým těstem.
- Dáme péct do trouby na 190 stupňů na cca 30 minut.
Oříšková drobenka – 80 gramů hladké špaldové mouky, 40 gramů třtinového cukru, 60 gramů másla, 80 gramů oříšků (použijte kombinaci oříšků, které máte rádi, já použila: mandle, para, vlašské) lžička skořice, špetka soli.
- Oříšky nasekáme na jemno.
- Všechny přísady smícháme do těsta.
- Dáme péct do trouby ke galetce na 10 – 15 minut.
Bobíky z řeckého jogurtu – potřebujeme 150 gramů jogurtu a jeden sáček vanilkového cukru.
- Smícháme jogurt s vanilkovým cukrem.
- Naplníme hmotou potravinářský pytlík, kterým pak zdobíme na talíř. Můžeme posypat chia semínky.