Kdo má rád perník, tak tento si naprosto zamiluje, a kdo ho rád nemá tak také. Nebo alespoň když jsem ho nabídla švagrové, tak říkala, že perník nejí, ale já jí ho i tak vychválila, že teda ochutnala, a nakonec snědla celou řadu. Tak ho zkuste, je to jednoduché a rychlé.
Co je potřeba:
- 200 g špaldové hladké mouky,
- 100 g třtinového cukru,
- 1 vejce,
- 1 kypřící prášek do pečiva,
- 2 lžičky perníkového koření,
- 3 lžíce holandského kakaa,
- 130 ml slunečnicového oleje,
- 130 ml mléka,
- 2 větší jablka,
- 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů.
Postup:
- očištěná a omytá jablka (můžou být i se slupkou) nastrouháme a přidáme k ostatním přísadám do mísy, vše pořádné promícháme a těsto je hotové.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme cca 30 minut.
A nebyl by to pořádný perník bez polití čokoládou, já použila 100 g kvalitní hořké a lžíci másla, to jsem spolu rozpustila v mikrovlné troubě a perník přelila. Kdo chce může posypat kokosem nebo kousky oříšků.
Typ: a nejlepší je si k němu dát vychlazené čerstvé mléko, to jak pak v bříšku jako v pokojíčku.
Uvedené množství bylo použito na zapékací formu o rozměrech 32x21cm.