Právě si prohlížíte Jablkový perník

Jablkový perník

Kdo má rád perník, tak tento si naprosto zamiluje, a kdo ho rád nemá tak také. Nebo alespoň když jsem ho nabídla švagrové, tak říkala, že perník nejí, ale já jí ho i tak vychválila, že teda ochutnala, a nakonec snědla celou řadu. Tak ho zkuste, je to jednoduché a rychlé.

Co je potřeba:

  • 200 g špaldové hladké mouky,
  • 100 g třtinového cukru,
  • 1 vejce,
  • 1 kypřící prášek do pečiva,
  • 2 lžičky perníkového koření,
  • 3 lžíce holandského kakaa,
  • 130 ml slunečnicového oleje,
  • 130 ml mléka,
  • 2 větší jablka,
  • 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů.

Postup:

  • očištěná a omytá jablka (můžou být i se slupkou) nastrouháme a přidáme k ostatním přísadám do mísy, vše pořádné promícháme a těsto je hotové.
  • Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme cca 30 minut.

A nebyl by to pořádný perník bez polití čokoládou, já použila 100 g kvalitní hořké a lžíci másla, to jsem spolu rozpustila v mikrovlné troubě a perník přelila. Kdo chce může posypat kokosem nebo kousky oříšků.

Typ: a nejlepší je si k němu dát vychlazené čerstvé mléko, to jak pak v bříšku jako v pokojíčku.

Uvedené množství bylo použito na zapékací formu o rozměrech 32x21cm.

Napsat komentář