Hromádka neřesti. Neznám nikoho, kdo by ho nemiloval. A pro mě už vzpomínka na dětství. Pamatuji si, jak jsem ho jako malá připravovala z krabičky. A teď, když už jsem velká, můžu si troufnout na samo-pečení. Dokonce se ani nebojím tvrdit, že byste nepoznali rozdíl od originálu, i když v tomto receptu jsou prospěšnější suroviny. A jaké to tedy jsou:
Na těsto budeme potřebovat:
- 300 gramů hladké špaldové mouky,
- 150 gramů třtinového cukru,
- 150 gramů oleje,
- 4 vejce,
- 4 lžíce kakaa,
- 1 prášek do pečiva,
- 200 ml mléka.
Všechny přísady dáme do robota nebo do mísy a smícháme, dokud se nespojí v jedno. Pečeme v troubě při 180 stupních cca 30 minut, dokud se těsto neupeče. Hotový korpus dáme vychladnout.
Na náplň bude potřeba:
- 1000 ml šlehačky,
- 4 ztužovače šlehačky,
- 200 gramů hořké čokolády.
Vychladlou šlehačku ušleháme spolu se ztužovačem do tuhého krému, který drží. Samozřejmě si dáváme pozor na přešlehání. Čokoládu nasekáme na drobné kousky a přimícháme do krému.
Na závěr bude potřeba:
- 4 a více banánů.
Nakonec od korpusu odřízneme čepičku a 1 cm po obvodu od kraje vydlabeme. Pořád si, ale musíme nechat dostatečnou vrstvu, aby se nám dort až ho naplníme neprotrhl.
Do vydlabaného místa vyskládáme banány (záleží na vás, jestli tam dáte celé nebo podélně rozkrojené).
Navrch pak přidáme náplň, vytvarovanou do kopečku.
Korpus, který máme stranou, rukama rozdrobíme na malé kousky a ty nasypeme na náplň. Rukou pak doplácáme, aby byl korpus všude a krapet ho přimáčkneme, aby na dortu držel.
Dort necháme několik hodin uležet, nejlépe do druhého dne a pak už si mlaskáme.
PS: můj dort na obrázku je z 1/2 množství. A většinou se mi stává, že mi všechno zbyde, tak do skleniček udělám takové krtkové pohárky a ty sníme hned. Protože vydržet do druhého dne bývá fuška.