Jednoduchý a oblíbený francouzský dezert v 5 krocích.
Budeme potřebovat: 4 žloutky, 50 gramů moučkového cukru, 450 ml smetany na vaření, vanilkový lusk nebo 1/2 lžičky vanilkového aroma, 4 lžičky třtinového cukru.
- Žloutky smícháme metličkou s moučkovým cukrem do hladkého krému.
- Do hrnce vlijeme smetanu s vanilkovým luskem (aroma) a za stálého míchání zahřejme. Zahřátou smetanu vlijeme opět za stálého míchání ke žloutkům s cukrem. Mícháme, dokud se směs nespojí.
- Spojenou směs opět přelijeme do hrnce a vaříme do doby, než se nám z toho stane puding. Trvá to cca 10 minut na mírném ohni a pořád mícháme.
- Hotový puding nalijeme do 4 zapékacích mističek, které vložíme do větší zapékací mísy, a tu naplníme do poloviny mističek vodou. Nakonec vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 30 minut.
- Créme brulée necháme několik hodin vychladnout a těsně před podáváním dáme na každou porci lžičku třtinového cukru. Cukr rozpustíme pomocí flambovací pistole.
Ozdobit můžete sušeným nebo čerstvým ovocem.
Bon appétit