Právě si prohlížíte Mrkvový raw dort

Mrkvový raw dort

Jeden mrkvový dort, ten typický už u mě v receptech najdete. Není to náhoda, mám ho prostě ráda. A tato forma je ještě o něco příznivější a zdravější. Věděli jste, že vlašské ořechy jsou také označovány jako super potravina a o to lépe, že je to strom, kterému se daří u nás. Jak značí jeho tvar (vypadající jako mozek) je výborný na paměť ale i na srdce a ještě k tomu zbavuje stresu, což je v dnešní velmi cenné. No a když ho sníme tepelně neupravený, veškeré hodnoty si zachová, tak s chutí do toho.

Na korpus je potřeba:

  • 200 gramů očištěné a nastrouhané mrkve,
  • 200 gramů vlašských ořechů,
  • 50 gramů mandlí,
  • 1 lžička skořice,
  • 1 lžička vanilkového extraktu,
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru,
  • špetka soli.

Na krém je potřeba:

  • 120 gramů kešu oříšků natural nesolených a hodinu naložených ve vodě,
  • 100 ml mléka (aby dort zůstal raw mělo by být z mléka z rostlinného původu, ale jde to dělat i s kravským),
  • 3 lžíce kokosového oleje,
  • 2 lžíce javorového sirupu.

Postup:

  • první si připravíme korpus a to tak, že ořechy si nameleme a smícháme se vším ostatním. Dáme do dortové formy a necháme v lednici vychladnout.
  • Mezitím si uděláme krém tím, že přecedíme kešu oříšky a v robotu nebo v jiném přístroji z nich vytvoříme hladkou hmotu. Po té přidáme zbytek přísad a vyšleháme hladký krém, který nalijeme na ztuhlý korpus.
  • Dort necháme přes noc zatuhnout v lednici a také se nám propojí všechny chutě. Nakonec zdobíme mrkví a oříšky.

Typ: já dávám dort do té malé dortové formy, protože máme rádi, když je vysoký.

Napsat komentář