Právě si prohlížíte Nepečený arašídový dort

Nepečený arašídový dort

Tenhle dortík je prostě bomba. Ne jenom, že vybuchnou vaše chuťové pohárky, ale vystřelí vám to i energii.

Velkou součástí receptu je, jak už z názvu vyplývá arašídové máslo, které je právě bohaté na proteiny, vlákninu a minerály. Mimo to je tam i zástup jiných zdraví velmi prospěšných ingrediencí.

Tak hřešte bez výčitek.

Korpus:

  • hrnek mandlí,
  • hrnek datlí (datle je dobré na cca 30 minut namočit do vody),
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu,
  • 2 lžíce kokosového oleje.

Všechny přísady rozmixujeme v robotu a rozprostřeme v dortové formě. Dáme chladit do ledničky, než si připravíme krém.

Krém:

  • hrnek arašídového másla,
  • 1 a 1/2 hrnku mléka,
  • 3 lžíce javorového sirupu (tady spíše záleží, jak sladké máte rádi, takže doporučuji krém ochutnat a případně dosladit),
  • 2 lžíce kakaa,
  • 2 lžíce kokosového oleje.

Opět dáme všechny ingredience do robotu a umixujeme na hladký krém, které následně vylijeme na korpus. Necháme nejlépe přes noc v lednici, aby se krásně propojili chutě a dort ztuhl.

Tipy:

  • Pokud nechcete čekat celou noc, než vám dort zatuhne, dejte ho pro urychlení do mrazáku.
  • Velkou výhodou těchto dortů je, že si s nimi můžete hrát a podle chutí nebo dostupnosti přísad experimentovat. Mandle, lze nahradit jakými oříšky chcete, datle zase jiným sušeným ovocem a mléko zase nějakým rostlinným.
  • Jestli si hlídáte váhu, dortík je vhodný v dopoledních hodinách.

Napsat komentář