Bez želatiny, bez pečení a hotové za pár minut.
Tahle dobrota vznikla spontánně z toho, co bylo doma… a myslím, že je to právě ten nejlepší cheesecake, co jsem kdy udělala.
Recept na šest skleniček:
První vrstva je rozmixované balení 120 g tmavých sušenek a rozdělená na dno skleniček. Jinou skleničkou jsem sušenky zatlačila.
Druhá vrstva je krém:
- 250 g Philadelphia,
- 190 g zakysané smetany,
- 220 g Nutelly,
- 1 lžička vanilkového extraktu.
Vše jsem dala do mísy a vyšlehala do hladka. Potom jsem navrstvila na sušenky.
Třetí vrstva jsou rozmixované oříšky a následně opražené na pánvičce s trochou soli, aby tam byl chuťový konstrast, který je delikátní.
Já jsem se nemohla rozhodnout, které použít a tak jsem udělala 3 varianty s kešu, arašídy a mandlemi. K arašídám jsem přidala ještě lžičku cukru, aby trochu zkaramelizovali a za mě to tahle varianta jednoznačně vyhrála. Abych poznala rozdíl mezi varianty ke kešu oříškám jsem ještě přidala lyofilizované jahody.
A jaké vezre by chutnala nejvíc tobě? S mandlemi, kešu nebo arašídy?