Právě si prohlížíte Nutellové nebe ve skleničce

Nutellové nebe ve skleničce

Bez želatiny, bez pečení a hotové za pár minut.

Tahle dobrota vznikla spontánně z toho, co bylo doma… a myslím, že je to právě ten nejlepší cheesecake, co jsem kdy udělala.

Recept na šest skleniček:

První vrstva je rozmixované balení 120 g tmavých sušenek a rozdělená na dno skleniček. Jinou skleničkou jsem sušenky zatlačila.

Druhá vrstva je krém:

  • 250 g Philadelphia,
  • 190 g zakysané smetany,
  • 220 g Nutelly,
  • 1 lžička vanilkového extraktu.

Vše jsem dala do mísy a vyšlehala do hladka. Potom jsem navrstvila na sušenky.

Třetí vrstva jsou rozmixované oříšky a následně opražené na pánvičce s trochou soli, aby tam byl chuťový konstrast, který je delikátní.

Já jsem se nemohla rozhodnout, které použít a tak jsem udělala 3 varianty s kešu, arašídy a mandlemi. K arašídám jsem přidala ještě lžičku cukru, aby trochu zkaramelizovali a za mě to tahle varianta jednoznačně vyhrála. Abych poznala rozdíl mezi varianty ke kešu oříškám jsem ještě přidala lyofilizované jahody.

A jaké vezre by chutnala nejvíc tobě? S mandlemi, kešu nebo arašídy?

Napsat komentář