Právě si prohlížíte Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Znáte tu super dobrou tomatovou polévku z bagetérky? Vždycky jsem si ji musela dát.

Já jsem teda původně rajčatovou polévku ze školní jídelny úplně nesnášela. Ani nevím, jestli to bylo proto, že byla nedobrá (fuj se totiž o jídle neříká), nebo proto, že jsem měla jiné chutě.

Každopádně jsem objevila recept na hrnečku, po kterém se můžeme utlouct a hrnec je hned prázdný. Tahle polévka má i jiné výhody jako například: je zdravá, rychlá, jednoduchá a výborná.

Pokud nevíte co k večeři, posílám recept na dvě porce, ideální po vymrznutí z procházky:

Na olivovém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Potom přidáme 500 gramů rajčat nakrájených na osminky nebo plechovku loupaných. Já to kombinuji. Zalijeme 0,5 litru vody. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, lžičkou sušeného tymiánu, bazalkou. Necháme 20 minut na mírném ohni probublávat a před koncem, přidáme lžičku cukru a dochutíme podle potřeby.

Nechte si chutnat.

Napsat komentář