Právě si prohlížíte Salát se sušenou panenkou

Salát se sušenou panenkou

Venku začíná být nádherně a náš životní rytmus se opět mění. U mě to třeba znamená, že už si k večeři nechci dát talíř krupicové kaše, ale něco lehkého, plné vitamínu a síly. A co je lepšího než salátek s kusem masa.

Na 4 porce je potřeba:

  • 1 vepřová panenka,
  • 1 hrnek cukru (já vždy volím živý třtinový),
  • 1 hrnek soli,
  • 1 lžíce skořice,
  • 300 g salátu podle chuti (mix salátů, rukola, polníček, baby špenát, ledový salát..),
  • 3 lžíce plnotučné hořčice,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • sůl, pepř podle chuti (ostatně vše je podle chuti),
  • hrst slunečnicových semínek,
  • toastový chléb či křupavou bagetku.

Postup:

  • příprava je velice jednoduchá nicméně panenka se musí naložit 3 dny dopředu!!
  • V první řadě si očistíme panenku. Po té ji přendáme do uzaviratelné misky a zasypeme cukrem, solí a skořicí, které jsme si v jiné misce smíchali. Dáváme pozor, aby byla panenka ze všech stran obalená vložíme ji na 3 dny do lednice
  • V den přípravy si do velké mísy dáme omytý salát a zalijeme ho smíchanou směsí z hořčice, oleje a solí s pepřem a pěkně to promícháme.
  • Naloženou panenku vyndáme z lednice a omyjeme od směsi. Dále ji nakrájíme na tenké plátky a poklademe na salátek.
  • Vše posypeme dýňovými semínky a podáváme s opečeným toastem nebo bagetkou.

Napsat komentář