Venku začíná být nádherně a náš životní rytmus se opět mění. U mě to třeba znamená, že už si k večeři nechci dát talíř krupicové kaše, ale něco lehkého, plné vitamínu a síly. A co je lepšího než salátek s kusem masa.
Na 4 porce je potřeba:
- 1 vepřová panenka,
- 1 hrnek cukru (já vždy volím živý třtinový),
- 1 hrnek soli,
- 1 lžíce skořice,
- 300 g salátu podle chuti (mix salátů, rukola, polníček, baby špenát, ledový salát..),
- 3 lžíce plnotučné hořčice,
- 3 lžíce olivového oleje,
- sůl, pepř podle chuti (ostatně vše je podle chuti),
- hrst slunečnicových semínek,
- toastový chléb či křupavou bagetku.
Postup:
- příprava je velice jednoduchá nicméně panenka se musí naložit 3 dny dopředu!!
- V první řadě si očistíme panenku. Po té ji přendáme do uzaviratelné misky a zasypeme cukrem, solí a skořicí, které jsme si v jiné misce smíchali. Dáváme pozor, aby byla panenka ze všech stran obalená vložíme ji na 3 dny do lednice
- V den přípravy si do velké mísy dáme omytý salát a zalijeme ho smíchanou směsí z hořčice, oleje a solí s pepřem a pěkně to promícháme.
- Naloženou panenku vyndáme z lednice a omyjeme od směsi. Dále ji nakrájíme na tenké plátky a poklademe na salátek.
- Vše posypeme dýňovými semínky a podáváme s opečeným toastem nebo bagetkou.