Tortilla s trhaným hovězím, sýrem, salátkem a majonézou. Hotová za pár minut!
Co budeš potřebovat na trhané hovězí:
- 1–1,5 kg hovězího krku nebo plece (ideálně prorostlé maso),
- 2 lžíce másla ghí,
- 1 lžíce uzené papriky,
- 1 lžička sladké papriky,
- 1 lžička soli,
- 2 lžíce worcesterové omáčky,
- 2 lžíce rajčatového protlaku,
- 1 lžíce sušeného česneku,
- 150 ml vody nebo vývaru.
Příprava v multifunkčním hrnci Ninja
- Maso osol a zprudka opeč v režimu Sear/Sauté na ghíčku ze všech stran.
- Přidej koření, protlak, worcester, zalij vodou/vývarem.
- Zavři víko a nastav:
- Režim Pressure Cook / Vysoký tlak
- Čas: 90 minut
- Přírodní vypuštění tlaku 10–15 minut
- Po otevření maso vyndej, natrhej vidličkami.
- Tekutinu promíchej s natrhaným masem.
Příprava v troubě
- Maso opeč na pánvi dohněda.
- Vše přesuň do pekáče nebo litinového hrnce s poklicí.
- Přidej koření, protlak, worcester, vodu/vývar.
- Přikryj a dej péct na 150 °C na cca 3,5–4 hodiny.
- Po upečení maso natrhej, promíchej s výpekem.
A tortillu si můžeš připravit naplnit dle obrázků:





