Právě si prohlížíte TRHANÉ HOVĚZÍ MASO V TORTILLE

TRHANÉ HOVĚZÍ MASO V TORTILLE

Tortilla s trhaným hovězím, sýrem, salátkem a majonézou. Hotová za pár minut!

Co budeš potřebovat na trhané hovězí:

  • 1–1,5 kg hovězího krku nebo plece (ideálně prorostlé maso),
  • 2 lžíce másla ghí,
  • 1 lžíce uzené papriky,
  • 1 lžička sladké papriky,
  • 1 lžička soli,
  • 2 lžíce worcesterové omáčky,
  • 2 lžíce rajčatového protlaku,
  • 1 lžíce sušeného česneku,
  • 150 ml vody nebo vývaru.

Příprava v multifunkčním hrnci Ninja

  1. Maso osol a zprudka opeč v režimu Sear/Sauté na ghíčku ze všech stran.
  2. Přidej koření, protlak, worcester, zalij vodou/vývarem.
  3. Zavři víko a nastav:
    • Režim Pressure Cook / Vysoký tlak
    • Čas: 90 minut
    • Přírodní vypuštění tlaku 10–15 minut
  4. Po otevření maso vyndej, natrhej vidličkami.
  5. Tekutinu promíchej s natrhaným masem.

Příprava v troubě

  1. Maso opeč na pánvi dohněda.
  2. Vše přesuň do pekáče nebo litinového hrnce s poklicí.
  3. Přidej koření, protlak, worcester, vodu/vývar.
  4. Přikryj a dej péct na 150 °C na cca 3,5–4 hodiny.
  5. Po upečení maso natrhej, promíchej s výpekem.

A tortillu si můžeš připravit naplnit dle obrázků:

Napsat komentář