Právě si prohlížíte Tuňákové placičky

Tuňákové placičky

Znáte ty kuchařky, které mají doma máslo, brambory, slaninu nějakou zeleninu a vyčarují z toho večeři, že se rodina oblizuje ještě druhý den? Tak já mezi ně rozhodě nepatřím. Ještě k tomu Michal o mně tvrdí, že jsem náročný strávník, ale já si  myslím, že sním téměř všechno, teda všechno UVAŘENÉ S LÁSKOU.

No a aby to nebylo komplikované, jsem zastánce zdravého, jednoduchého a domácího vaření, než stravování se po fast foodech a restauracích. Můj parťák vařit neumí, teda nějaké základy zvládá, jako třeba udělat nejlepší ranní čaj a vajíčka s párkem, to nemá konkurenci. Nicméně to nestačí, a protože patřím do té druhé skupiny, tedy mezi ty kuchařky co se musí nejprve něčím inspirovat, a až potom vaří podle svého, tak mi nezbývá nic jiného, než hodinu hledat a přemýšlet nad nějakým šmakózním receptem, nejlépe podle ingrediencí, které máme doma a uvařit ho.

Inspiraci nejraději hledám na stránkách: albert kuchyně, kuchyně lidlu a tesco recepty, pak si vše přizpůsobím naší chuti. A rozhodla jsem se, že se podělím o ty recepty, které projdou naším přísným výběrovým řízením a třeba vám jeden den ušetří lámání si hlavy, čím nakrmit rodinu dnes, když guláš a šunkofleky jste už vařili.

Například tuňák patří mezi potraviny, které nejím, ale Michal ho zase miluje, tak jsem mu ho uvařila, aby měl radost a kupodivu i mně moc chutnal. Tak když budete chtít překvapit svojí polovičku, rodinu jídlem jako z restaurace, posílám super recept:

Tuňákové placičky s přílohou

Recept pro dvě osoby:

Placičky:


1 cibule (žlutá nebo červená)

1 lžíce oleje na smažení

240 gramů tuňáka ve vlastní šťávě (můžete použít i s chilli papričkou)

40 gramů kaparů

1 vejce

100 gramů strouhanky

pepř

Cibuli nakrájíme najemno a na oleji jí necháme zesklovatět. Tuňáka scedíme a dáme do mísy. Přidáme cibulku, napůlené kapary, prošlehané vajíčko a pepř. Vše důkladně promícháme. Do hlubokého talíře nasypeme strouhanku. Ze směsi vytvarujeme placičky a po sléze obalíme ve strouhance. Na oleji v rozpálené pánvi placičky osmahneme. Po té je na připraveném ubrousku osušíme.

Příloha:

salát polníček, ředkvičky, rajčátka, pár kapek olivového oleje a šťávy z citrónu, 1 lžička černého sezamu.

Zeleninu si můžete poskládat a ochutit podle libosti. 🍲🍴

Napsat komentář